Groepsfoto Tocht Van Gewoon Doen

Tocht Van Gewoon Doen

OPGEVEN IS GEEN OPTIE…

Dat is het prachtige motto van de Alpe d’HuZes. Helaas is en blijft het voor niet alle kankerpatiënten haalbaar om van deze vreselijke ziekte te winnen. Maar ook zij willen niet opgeven. Nieuw kankeronderzoek is en blijft daarom heel hard nodig.

Een groep van 13 Hardenbergse ondernemers en wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg had daarom in 2019 een gaaf idee bedacht. Niet alleen meedoen aan de Alpe d’HuZes, maar vanaf Hardenberg naar de Alpe d’Huez toe fietsen. Een monstertocht van maar liefst 1.200 kilometer!  Dit alles met het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.

Marc Hakvoort, CEO van Hak4t Group, is door de organisatie van de Tocht Van Gewoon Doen benaderd om de uitdaging ook aan te gaan. “Het doel raakt mij, is helder en heeft een hoog gemiddelde ambitie. Dit maakt mij enthousiast en gedreven in het willen bereiken van zowel mijn persoonlijk (heb nog nooit echt gefietst), zakelijk, maar bovenal maatschappelijke doel om iets te kunnen betekenen voor het algemeen maatschappelijk belang. Logisch dat ik me dan aansluit bij de Tocht Van Gewoon Doen”. 
Hak4t is dan ook trotse sponsor van dit mooie initiatief. 

 

Hak4t, sponsor Tocht Van Gewoon Doen
Tocht van gewoon doen - kleding
Hak4t, trotse sponsor Tocht Van Gewoon Doen
Hak4t, trotse sponsor Tocht Van Gewoon Doen

Helaas werd de Alpe d’HuZes in 2020 i.v.m. corona gecanceld, maar de plannen waren daardoor niet van de baan.

De voorbereiding
De trainingen gingen door en als alternatief werd op 4 juni 2020 een mooie rit georganiseerd. Door weer en wind fietsten de heren en dames vanuit Hardenberg een Rondje IJsselmeer van maar liefst 315 km. En op 5 juli 2020 stond wel een hele bijzondere trainingsrit op het programma. Een delegatie van de Tocht Van Gewoon Doen fietste naar het LUMC in Leiden waar zij Sanne verrasten met een gesigneerd volleybalshirt. Sanne is een meisje uit Dedemsvaart die dol is op volleybal en zelf tegen kanker vecht. 

Met het doel om in 2021 dan eindelijk naar de Alpe d’HuZes te fietsen ging het team op hoogtestage. Op 18 september 2020 vertrok de colonne met fietsers voor een heuse tweedaagse naar het Duitse Tecklenburg. Het werd een zonnige tweedaagse waarin 340 kilometer en 2591 hoogtemeters gefietst werden. 
Maar ook de Alpe d’HuZes van 3 juni 2021 kon niet doorgaan, het alternatief werd een mooie route Hardenberg - Arnhem - Hardenberg. Een tocht van ruim 200 kilometer met de nodige klimmetjes. Tijdens deze tocht werd door het team al een eerste donatie, een bedrag van maar liefst € 100.000, overhandigd aan de Alpe d’HuZes. 

De monstertocht 8 - 14 september 2021
Omdat de onzekerheid rondom corona bleef en de voorbereiding voor de monstertocht naar de Alpe d’HuZes zwaar werden, werd de planning bijgesteld. Er werd niet meer gewacht op 2 juni 2022, maar de tocht naar Frankrijk werd vervroegd. Op woensdag 8 september 2021 vertrokken de 13 Hardenbergse ondernemers en wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg op de racefiets voor de tocht van 1.200 km naar de Alpe d’Huez. Zes dagen lang, 1.200 km op het zadel, een hele prestatie. 

Op 14 september 2021 was er, na de afsluitende beklimming van de Alpe d'Huez, al een bedrag van ruim €150.000 gedoneerd voor onderzoek naar kanker. 

Alpe d'HuZes 2 juni 2022
Op 2 juni 2022 was het dan eindelijk zo ver! Deelname aan de, door corona 2 jaar uitgestelde, Alpe d'Huzes

Naast Marc Hakvoort deed ook collega Gea de Vries mee aan deze uitdaging. Na de eerste beklimming kwamen beide samen over de finish. Daarna trok Marc de wandelschoenen aan om de tweede beklimming lopend te doen. Gea stapte nog een tweede keer op de fiets om de top te bereiken. 

Een knappe prestatie van onze Hak4t toppers. Waar ze, net als ons, zelf ook trots op terugkijken. "Het waren zware beklimmingen, maar opgeven is geen optie. Mooi om op deze manier een bijdrage te leveren aan dit goede doel!"

Alpe dHuZes2
Logo Alpe dHuZes
Alpe dHuzes finish
Alpe d'HuZes 2 juni 2022

Nieuwsgierig hoe dit voor u van toepassing kan zijn?

paul-nieuwsgierig

Wij helpen u graag met uw vragen of keuze

Paul Hakvoort, COO